CHP’yi yerden yere vurdu! Yeminli AK Parti karşıtı Can Ataklı’dan yeni salvolar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirileriyle gündeme gelen AK Parti karşıtı gazeteci TELE1 yorumcusu Can Ataklı bu kez CHP'yi fena bombaladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Yavuz Erkut’un emekliye ayrılmasıyla boşalan genel sekreterlik koltuğunu Can Akın Çağlar’ın getirilmesinin yankıları sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na yönelik eleştirileriyle gündeme gelen AK Parti karşıtı gazeteci TELE1 yorumcusu Can Ataklı bu kez CHP’yi fena bombaladı.

Can Ataklı, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İBB Genel Sekreterliği’ne Can Akın Çağlar‘ın getirilmesi ile ilgili “CHP’liler için ne hazin bir durum. 25 yılda İBB Genel sekreteri olabilecek bir kişi bile yetiştirememişler. Bu göreve de mecburen son kullanma tarihi dolan bir AKP bürokratını getirmişler. Bir an önce siyaset okulu açıp adam yetiştirmeleri gerek” dedi.

“Böyle bir çapsızlık İstanbul’a yakışmıyor”

Ataklı, geçtiğimiz Mayıs ayında da Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yolunu yapmadığı için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sert tepki göstermişti. Ataklı, Ekrem İmamoğlu’nu iş bilmezlikle itham ederek, “Böyle bir çapsızlık İstanbul’a yakışmıyor. Hep edebiyat.. İş kardeşim… İcraat” demişti.

Can Ataklı, daha sonra kanalın sahibi ve genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ’ın zorlamasıyla özür olarak telakki edilebilecek açıklamalar yapmıştı. Tele1’in Ekrem İmamoğlu’ndan yüklü reklam bütçeleri aldığı biliniyor.

Erdoğdu ve Kaftancıoğlu da yolsuzlukla suçlamış!

Can Akın Çağlar’ın İBB Genel Sekreterliği’ne atanmasının ardından CHP’li İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da 2012 yılında Can Akın Çağlar hakkında sarfettikleri söylemler yeniden gündeme geldi. Çağlar’ın 2012 yılında CHP’liler tarafından ‘yolsuzluk’ ile suçlandığı ortaya çıktı.

CHP’li Aykut Erdoğdu, 2012 yılında düzenlediği basın toplantısında Ziraat Bankası’nda Çağlar yönetiminde yolsuzluk yapıldığını iddia edip istifa etmesi gerektiğini söylemişti.

Erdoğdu, söz konusu iddianın yaşandığı dönemde Ziraat Bankası yönetiminde bulunan Can Akın Çağlar’ın Ziraat Bankası yöneticiliği görevinden alındıktan sonra BDDK üyesi olarak atandığını belirterek “Hakkında bu kadar belgeli yolsuzluk iddiası olan bir şahsın BDDK’ya üye olarak atanmaması gerekmekteydi ve Can Bey’in de bu görevi, en azından bu iddialar ortadayken kabul etmemesi gerekirdi. Bu durum karşısında Sayın Can Akın Çağlar bence istifa etmelidir. Eğer Can Akın Çağlar bu kararı almazsa hükümetin üzerine düşen Sayın Can Akın Çağlar’ı bu soruşturmalar bitinceye kadar açısından görevden almasıdır” diye konuştuğu biliniyor.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close