Ayasofya tartışması kriz doğurdu… MHP’den Doğu Perinçek’e sert sözler!

Ayasofya’nın ibadete açılmasının Türkiye’yi dünyada yalnızlaştıracağını ileri süren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP’li isimlerin tepkisini çekti. MHP’li Semih Yalçın ve Cemal Enginyurt, Perinçek’i çok sert sözlerle eleştirdi.

Türk siyaseti Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılmasına kitlenirken bazı partiler Ayasofya’nın ibadete açılmasına karşı çıkıyor. Ayasofya’nın ibadete açılmasının Türkiye’yi dünyada yalnızlaştıracağını ileri süren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP’li isimlerin tepkisini çekti. MHP’li Edip Semih Yalçın ve Cemal Enginyurt, Perinçek’i çok sert sözlerle eleştirdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CNN Türk’te Semiha Şahin’in sunduğu CNN Türk Masası’na programına konuk oldu. Perinçek’in CNN Türk canlı yayınında Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması ile alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik “uyarıyorum” açıklamasına MHP’den sert yanıt geldi.

“Perinçek denen müptezel…”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Doğu Perinçek’e ve CNN Türk’e tepki gösterdi.

Semih Yalçın, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden yazdığı mesajında “D.Perinçek denen müptezel CNN TÜRK’ de Devlet Bahçeli’yi uyarıyorum diyor. Siyasi ederi 0,25’ olan bu şahsın Semiha Şahin denen moderatör tarafından ala ile vala ağırlanması manidardır” dedi.

Bas git! Başka kapıda oynaş

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Perinçek’i çok sert sözlerle eleştirdi.

Enginyurt yaptığı paylaşımda, “Doğu Perinçek, Devlet Bahçeli’yi uyarıyorum demiş. Yine başladın provokasyon, kaos, bir yerlere çalışma işine Perinçek! Biz senin cemaüzevvelini biliriz, bulaşma bize, işine bak! Devlet Bahçeli, aklının zekatını verse sana 40 yıl yeter. Bas git! Başka kapıda oynaş” ifadelerini kullandı.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close