Banu El

Sunucu ve Spiker Banu El kimdir ? İşte Banu El biyografisi...

30 Ağustos 1981 tarihinde Batı Almanya Hamburg’da dünyaya gelen Banu El iki kardeştir. Kendisinden küçük bir kız kardeşi vardır.

Lisanslı voleybolcu olarak spor yapmıştır

Almanya’dan Türkiye’ye dönüş yapmış ve eğitim hayatını Kocaeli’de tamamlamıştır. Günümüzde spiker olarak kariyerini sürdüren Banu El lisanslı voleybolcu olarak spor yapmıştır.

Spiker ve moderatörlük yaptı

1999 yılında mesleki hayatına Kocaeli’de TV 41 ile adım atmıştır. Daha sonra Fox Tv haber merkezinde muhabirlik yaptığı dönemde transfer teklifi almış ve NTV’de spiker olarak görev almaya başlamıştır.

2011 yılında Turkuvaz Medya Grubu tarafından yeni açılan haber kanalı A Haber’e geçiş yapmış ve kuruluşundan bu yana A Haber’de spiker ve moderatörlük yaparak çalışma hayatını sürdürmektedir.

Siyasi Tarih alanında yüksek lisans derecesini Franz von Papen’in Türkiye’deki büyükelçilik yılları üzerine kaleme aldığı tez ile tamamlamıştır. Yayınlanmış olan makale ve kitap bölümleri bulunmaktadır.
Geçmişten günümüze TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Binali Yıldırım, Sali Berisha ve Tarık El Haşimi gibi pek çok önemli isimle röportajlar yapmış ve çok sayıda kritik önemde Televizyon yayınlarını modere etmiştir.

Banu El, televizyondaki görevine ek olarak panel ve konferanslarda sunucu ve moderatör olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

a News, Turkuvaz Medya Grubu tarafından kurulmuş uluslararası haber kanalı. 3 Nisan 2017’de yayın hayatına başlayan ilk özel uluslararası İngilizce haber kanalı.

Türkiye’nin TRT World‘den sonra ikinci İngilizce uluslararası haber kanalı olarak yayın hayatına başladı.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close