Rus bakanlar neden Türkiye’ye geliyor? Sürpriz gelişme…

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile Savunma Bakanı Şoygu yarın Türkiye’ye geliyor. Peki bu sürpriz ziyaretin amacı ne?

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Savunma Bakanı Şoygu’nun, Libya’da yaşanan süreci ve Suriye’deki durumu ele almak üzere yarın Türkiye’ye geleceği haberi gündeme bomba gibi düşerken Rus Bakanların Türkiye’ye yapacakları ziyaretin sebebinin ise Türkiye destekli Libya ordusunun sahada gerçekleştirdiği zaferler olduğu bilgisi geldi.

Tobruk ve Bingazi’ye çekilmek zorunda kaldılar

Serrac yönetimine destek olan Türkiye, bölgede dengeleri değiştirirken Libya ordusundan büyük darbeler alan Hafter ve milis güçleri ise doğu sınırına çekilmek zorunda kaldı.

Diğer taraftan Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne bağlı güçler Tobruk ve Bingazi gibi Hafter’in eski kalelerini de almak için planlarını yaparken Libya’daki gelişmelerin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye heyet gönderme kararı aldı.

Libya konuşulacak!

Rus bakanlar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İstanbul’da görüşecek.

Görüşmede, Libya’da yaşanan süreç ve Suriye’deki durum ele alınacak. Görüşmede Rus tarafının Libya’da bulunan Wagner güçlerini korumaya yönelik adım atmayı planladığı belirtiliyor.

Türkiye’nin Libya ordusuna verdiği Bayraktar SİHA’lar Rus savunma sistemlerini vurmuş bu durum ABD gazetesi Washington Post tarafından dünyaya, “Türk droneları Rusya’yı ve Hafter’e askeri destek sağlayanları utandırdı” ifadeleriyle duyurulmuştu.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close