Stratejist isimden şok sözler: Pentagon, Moskova’yı bataklığa çekiyor!

Dr. Öğretim Üyesi Barış Adıbelli: ABD'nin Libya'daki rolü önemli. Pentagon, Moskova'yı bir bataklığa çekmeye çalışıyor

Dumlupınar Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Barış Adıbelli, dünyada değişen dengelere işaret ederek ABD’nin Rusya’yı bataklığa çekmeye çalıştığını söyledi. Gazeteci Mehmet Özmen’e konuşan Dr. Adıbelli, “Soğuk savaş geliyor. Bence ABD’nin dişine göre rakip Rusya’dır. Putin, geçtiğimiz günlerde nükleer silahlarının kullanımının sınırlarını belirleyen bir belgeye imza attı. ABD’de bu şekilde çalışmalar yapıyor. ABD’nin Libya’daki rolü önemli. Pentagon, Moskova’yı bir bataklığa çekmeye çalışıyor” dedi.

“Bayraktar ekibine gözümüz gibi bakmamız lazım”

Adıbelli, Türkiye’nin savunma sanayinde gösterdiği gelişmeye de değinerek “Birçok ünlü dergi Türkiye’nin İHA ve SiHA’larını konuşuyor. Bu yüzden Selçuk Bayraktar ve ekibine gözümüz gibi bakmamız lazım. Kendisi milli değerimiz, kendisini korumalıyız” diye konuştu.

Dr. Adıbelli ayrıca, “Libya’da Hafter’in bugün yarın masaya oturabileceğini düşünüyorum. Böyle bir girişimi olacak. Rusya ve Fransa’nın kolay kolay Hafter’i bırakacağını düşünmüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close