Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ işaret etti: Hazırlıklı olun

Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, Libya'da darbeci Hafter güçlerinden kurtarılan bir hastanede 106 ceset bulunmasıyla ilgili kritik bir açıklama yaptı. Libya'da Hafter'e bağlı milis kuvvetler, savaş suçlarıyla tanınıyor..

Libya’da Hafter milislerinden kurtarılan Terhune kentindeki bir hastanede, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 106 ceset bulundu. Bunun üzerine Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, kritik bir açıklamada bulundu.

“Hazırlıklı olun”

Başbuğ, sosyal medya hesabından şu ifadelerde bulundu:

“Ajanslara Libya’da Hafter milislerinden kurtarılan Terhune kentindeki bir hastanede, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 106 ceset bulunduğu haberi düştü. Sürpriz mi? Asla Libya’da, Suriye’de, Irak’ta, Kandil’de bu tür toplu mezarlara hazırlıklı olun Bosna’da olduğu gibi..”

Savaş suçlusu çeteler!

Başbuğ’un bahsettiği Libya’da Hafter’e bağlı milis kuvvetler işledikleri savaş suçlarıyla tanınıyor. Lideri Suudi Arabistan’da bulunan ve Hafter’e bağlı olarak çatışan Selefi Medhali hareketi üyeleri, aralarında nebbaşlığın (kabir hırsızlığı) da bulunduğu pek çok savaş suçunu işledi. Ayrıca, bu çeteler, ele geçirdikleri esirlere de hayat hakkı tanımıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close