SASGEM konferansları koronavirüse rağmen devam ediyor!

SAÜ Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi konferansları, Coronavirüs sebebiyle online gerçekleştiriliyor..

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin akademik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla yedi yıldır düzenli bir şekilde devam eden SASGEM (SAÜ Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi) konferansları, Coronavirüs sebebiyle online yapılıyor.

Online devam ediyor

Her hafta çarşamba günleri ekonomiden siyasete, eğitimden sağlığa ve ilahiyattan mühendisliğe kadar birçok alanda konferanslar düzenleyen SASGEM, üniversitelerin bahar döneminde tatil edilmesinin ardından konferanslarına internet üzerinden online olarak devam ediyor.

SASGEM nedir?

Sakarya Üniversitesinin özgün bir uygulaması olan ve 7’nci yılını tamamlamak üzere olan SASGEM programı kapsamında, her yarıyılda “SASGEM Sosyal” ve “SASGEM Mühendislik” alanlarında 10’ar konferans yapılıyor.

Program öncesinde öğrenci kimlik kartı okutularak kayıt alınırken, konferanslar sürecinde aynı yöntemle yoklama takibi yapılıyor. Ayrıca konferanslar ders notu olarak düzenlenip öğrenciye veriliyor. Öğrenciler bu notlardan vize ve final oluyor. Konferans videoları SASGEM’in Youtube kanalına yükleniyor. Böylelikle kalıcı bir şekilde faydalanmak mümkün hale geliyor. Daha sonraki süreçte ise konferans metinleri editoryal süreçten geçirilerek kitap olarak yayınlanıyor.

SASGEM Müdürü Doç. Dr. Abdullah İnce, şu ana kadar konferans metinlerinin “Sosyal Bilimlerle Çağı Yorumlamak Fikirler ve Düşünceler I-II-III” adıyla 3 cilt olarak yayımlandığını belirterek, dördüncü cildin yayın hazırlıklarının ise devam ettiğini söyledi.

Programa katılarak devam ve not şartını sağlayan öğrenciler her dönem sonunda 2 AKTS almaya hak kazanıyor. İki dönem devam eden ve başarılı olan öğrenciler 5 AKTS almaya hak kazanıyor ve bir “Üniversite Ortak Seçmeli” ders almış sayılıyor. SASGEM’i ders olarak saydırmak istemeyen öğrenciler ACTS eksiğini kapatmak için değerlendirebileceği gibi “SAÜ Sosyal Transkripti” olarak da değerlendirebiliyor. SASGEM bu haliyle Sakarya Üniversitesinin özgün ve kurumsal kimlik kazanmış bir çalışması olarak dikkat çekiyor.

Coronavirüs sürecinde SASGEM arşivi göz dolduruyor

Coronavirüs sebebiyle evde kaldığımız bu günlerde SASGEM arşivi yüzlerce konferansa herkes için erişim sağlayan önemli bir akademik-kültürel kaynak olarak dikkat çekiyor. Aşağıdaki linklerden SASGEM konferanslarına erişilebilir ve SASGEM hakkında detaylı bilgi edinilebiliyor.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close