Sinem Kobal

Türk televizyon ve sinema oyuncusu Sinem Kobal kimdir? İşte Sinem Kobal biyografisi...

Sinem Kobal 14 Ağustos 1987 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Annesi Nuray Kobal ev hanımı, babası Mehmet Kobal inşaat mühendisidir. Kardeşi ise Kerem Kobal’dır.

Bale eğitimi aldı

Henüz eğitim hayatına başlamadan bale eğitimi almaya başlayan Sinem Kobal, 1991-1999 yılları arasında bale eğitimine devam etmiştir.

Dadı dizisiyle oyunculuğa başladı

Sinem Kobal İstek Vakfı Özel Acıbadem Lisesi’nden 2001 yılında mezun olmuştur. Eğitim yıllarında basketbol, voleybol ve step sporları ile uğraşmıştır. Dormen Tiyatrosu’nda başlayan oyunculuk kariyeri, 13 yaşındayken kadrosuna katıldığı “Dadı” dizisi ile profesyonel bir boyut kazanmıştır.

Pek çok dizide rol aldı

2000-2003 yılları arasında “Dadı” dizisinde Kenan Işık, Haldun Dormen ve Gülben Ergen gibi başarılı oyuncularla birlikte yer almıştır. Dizinin ardından bir süre tiyatro çalışmalarında yer almıştır ve Uygur Tiyatrosu bünyesinde sahnelenen birçok oyunda yer almıştır.

Liseden mezun olmasının ardından Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Gösteri Bölümü’nde okumuştur. Bölümünden başarı ile mezun olmuştur. 2003 yılında “Hürrem Sultan”, 2004 yılında “Lise Defteri” dizisinde rol almıştır.

Aynı yıl “Okul” adlı gençlik filminde ilk sinema deneyimini yaşamıştır. 2006 yılında “Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu” adlı sinema filminde yer almıştır. 2008 yılında “Ayakta Kal”, 2009 yılında “Romantik Komedi” adlı yapımlarda rol almıştır. Sinem Kobal 2006-2009 yılları arasında başrol oynadığı “Selena” dizisinde büyük bir beğeni kazanmıştır. Çocuklara hitap eden bu dizide, Cansu Demirci ve Gizem Güven ile beraber rol almıştır.

Akatlar Kültür Merkezi’nde yapılan Jetix Çocuk Ödülleri Ödül Töreni’nde başrolünü oynadığı “Selena” dizisi “En Sevilen Yerli Televizyon Dizisi” seçilmiştir.

Sinem Kobal yine bu törende “En Sevilen Türk Kadın Oyuncu” seçilmiştir. 2010 yılında ise yine büyük beğeni kazandığı “Küçük Sırlar” dizisinde “Su” karakterine hayat vermiştir. 5 Şubat 2010 tarihinde “Romantik Komedi” filminde “Didem” karakterini canlandırmıştır. 14 Şubat 2013 tarihinde ise aynı filmin devamı olan “Romantik Komedi 2” filminde aynı rolü sürdürmüştür.

Sinem Kobal, 14 Mayıs 2016 tarihinde oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile evlenmiştir.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close