AK Partili Turan: “Artistlik yaptılar, yanlış yaptılar!”

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan: Artistlik yaptılar, ‘Gelmiyoruz’ dediler. Feyzioğlu’na hayır dediler, bana hayır dediler ve daha da ötesi CHP’li Zeynel Emre Bey’e de ‘hayır’ dediler.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de sayıları 2 bini geçmek şartıyla yeni baroların kurulmasına imkân sağlayan ‘çoklu baro’ yasasının yankıları sürerken AK Partili Bülent Turan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Turan, Haber Türk canlı yayınında soruları cevapladı. Kendisinin Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu aradığını, Feyzioğlu’nun da baro başkanlarıyla konuşarak “Üç kişiyi seçin, buraya gelin” şeklinde teklifte bulunduğunu belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, demokratik ve katılımcı bir süreç yürüttüklerini savundu.

‘BURAYA GELMELERİ YANLIŞTI’

“İstanbul Baro Başkanı’nı aradım. Twitter’dan bakıyorum, ‘Bülent Turan yalan attı’ falan diyorlar. Davet resmi olarak olmadı. Resmi daveti yapacak kişi komisyon başkanı. O daha önce görüştü. Benim davetim, buraya kadar gelmiş insanlar… Ki bu yanlış bir gelişti” diyen Turan, kendilerinin diyalog kanallarını açık tutmak için çabaladıklarına işaretle sözlerini şöyle sürdürdü: “Şöyle düşünün, İstanbul Barosu bir toplantı yapıyor, biri geliyor ‘Ben toplantıya gireceğim’ diyor. Giremezsin kardeşim, bunun bir usulü var. Dolayısıyla resmi davet komisyonundur. Ama biz siyasetçiler olarak, yani partililer olarak, oradaki baro başkanlarımızın duruşunu, o kötü görüntülerin olmamasını istediğimizden dolayı, bizzat ben aradım. Yetmedi Metin Feyzioğlu’yla konuştum. Metin Bey (baro başkanlarını) aradı, dedi ki ‘Seçin üç kişiyi, gelin buraya.’ Artistlik yaptılar, ‘Gelmiyoruz’ dediler. Feyzioğlu’na hayır dediler, bana hayır dediler ve daha da ötesi CHP’li Zeynel Emre Bey’e de ‘hayır’ dediler. E şimdi belge (resmi davet eleştirisini kast ediyor), ne belgesi, ben telefon konuşmasından bahsediyorum.”

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close