Davutoğlu eleştinin dozajını yükseltti: Palavra!

Türkiye’nin en büyük 10 ekonomi arasına girme iddiasını “palavra” diye nitelendiren Ahmet Davutoğlu, eleştirilerinin dozajını yükselterek Cumhurbaşkanlığı sistemini de ‘ucube’ olarak tanımladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin ekonomide zor bir süreçten geçtiğini belirterek Türkiye’nin tarihi bir ekonomik kriz yaşadığını söyledi.

Türk ekonomisinin bir çöküş sürecinden geçtiğini öne süren Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ülkemizin dünya milli gelir sıralamasında 2023 hedefi olan ilk 10 ülke arasına girme hedefine en yakın olduğu dönemden geçmekte olduğu” iddiasının gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

‘Ucube’ sistemle ‘palavra’!

“Bu açık bir akıl tutulması ve sorumsuzluktur. Ülkenin Cumhurbaşkanı çok rahat bir şekilde Türkiye’nin üç yıl sonra dünyanın ilk on ekonomisi arasına gireceğini ve bu hedefe en yakın noktada olduğumuzu iddialı bir şekilde söylemektedir. Ülkemizin elbette dünyadaki ilk on ekonomiden birisi olmasını herkesten fazla biz isteriz. Ancak milletimizin gözlerinin içerisine bakarak bu denli açık palavraların ve doğru olmayan bilgilerin söylenmesini hayretle izliyoruz” diyen Davutoğlu, “Ülkemizin ekonomisi bu liyakatsız iktidarın elinde her geçen gün biraz daha küçülürken ilk on ekonomi arasına girmesi söz konusu değildir. Hele hukuku, en temel iktisat kurallarını, siyasi ahlakı, şeffaflığı ve denetlemeyi bu denli ihlal ederken Türkiye’nin dünyada ilk on ekonomi içerisine girmesi söz konusu değildir. Bırakın ilk on ekonomi palavrasını, bu ucube cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile Türkiye’nin ilk 20 ekonomi arasında kalması bile tartışmalı hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül’den benzer eleştiriler

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bugünkü Karar Gazetesinden Taha Akyol’a yaptığı açıklamada “Ekonomik göstergelerdeki ciddi bozulmalar geriye gidişe işaret ediyor. Bu durum kaygı verici demişti. Son beş yılda yaşananlara rağmen bugün hâlâ ayakta durabiliyorsak bu ilk beş yılda ekonomideki yapısal dönüşüm sayesinde. O reformlar sayesinde dayanıklı bir ekonomi oluştu diyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuvvetler ayrılığına dayalı, güçlü parlamenter sistem olmalı. Çünkü Türkiye’de ideal demokratik hukuk devleti böyle gerçekleşir. Bu da sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın temeli ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close