Davutoğlu ve Babacan da CHP’ye katılıyor! İşte Millet İttifakı’nın yeni üyeleri

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi, Millet İttifakı ile geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda ilk kez resmi olarak masaya oturdu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı’na katılanların sayısı artabilir. Ama mesele sayı değil” dedi.

AK Parti’den ayrıldıktan sonra iki ayrı parti kuran Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener ile yaptıkları görüşmelerin ardından Millet İttifakı’na katılım hazırlıkları yapıyordu. DEVA Partisi ve Gelecek Partisi, Millet İttifakı ile geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda ilk kez resmi olarak masaya oturdu. Partilerin 2023 yılında yapılması planlanan seçimlere Millet İttifakı çatısı altında girmesi bekleniyor.

Kılıçdaroğlu: Sayı artabilir ama önemli değil

Konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da açıklama geldi. Cumhuriyet Gazetesi’nden Mustafa Balbay’a konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı’na katılanların sayısı artabilir. Ama mesele sayı değil. Elbette her partinin genel başkanının farklı değerlendirmeleri olacaktır. Ama hedef odaklı beraberlik sonuç alacak. Bundan en ufak bir şüphem yok. Bunu söyleme şekli değişik olabilir. Ben, “Dostlarımızla geleceğiz” diyorum; Meral Hanım, “13. cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak” diyor.” ifadelerini kullandı.

Deva Partisi ve Gelecek Partisi’nin Millet İttifakı’na katılacaklarının gayrıresmi olarak ilanının ardından Millet İttifakı’ndaki parti sayısı arttı. CHP’nin başını çektiği ittifakta resmi olarak İYİ Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi bulunurken, HDP de aday çıkartmayarak oluşumu destekliyordu.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close