HDP’li Buldan’dan Babacan ve Davutoğlu’nun partisine açık çağrı

Pervin Buldan, bu ittifakın daha da büyüme ve genişleme zamanı olduğunu ifade ederek yeni kurulan Ali Babacan liderliğindeki Deva Partisi ile Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi'ne de göz kırptı.

CHP ve İYİ Parti, HDP ile ittifak yapmadıklarını yalanlarken HDP kanadı ise bu partilerle örtülü ittifakı açıkça ortaya koyuyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yaptığı açıklamalarda, ittifakı açık açık dile getiriyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Buldan’ın açıklamalarında “ittifak” sözleri de gündeme geldi.

Kılıçdaroğlu ve Akşener’in kabul etmediği “ittifak”ı Buldan açıkladı!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener’in de kesin bir dille HDP’yle ittifak yapılmadığını savunmasına rağmen Pervin Buldan, 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde ittifak kurulduğunu dile getirdi. Buldan, daha önce örtülü olarak CHP ve İYİ Parti ile gerçekleşen ittifakın genişleme sinyallerini de verdi.

Pervin Buldan, bu ittifakın daha da büyüme ve genişleme zamanı olduğunu ifade ederek yeni kurulan Ali Babacan liderliğindeki Deva Partisi ile Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi‘ne de göz kırptı.

“31 Mart ve 23 Haziran, demokrasi ittifakının neler başarabileceğini…”

Terör sevici HDP’li Buldan, “Toplumun her kesimine yaşananları anlatacağız ve konuşacağız. Her bir buluşmamız demokrasiye ve topluma nefes aldıracaktır. Biz gençler ve kadınlarla bu baskıyı aşacağız. Demokrasi ittifakıyla bunu başaracağız. Demokrasi güçleriyle ‘demokrasi’ konusunda da birlikte hareket etmekte son derece ısrarlı ve kararlıyız. 31 Mart ve 23 Haziran, demokrasi ittifakının neler başarabileceğini ortaya koydu. Şimdi bu ittifakı daha da büyütme ve genişletme zamanı” ifadelerini kullandı.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close