Perinçek’e şok suçlama! “Eğer cesaretin varsa…”

Madımak olaylarını planlayan kişinin Doğru Perinçek olduğunu söyleyen Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin, "Hadi Perinçek bir Sivas Madımak hesaplaşması yapalım. Eğer cesaretin varsa.” dedi.

Sivas olaylarından sağ kurtulan Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin, 2 Temmuz 1993’te meydana gelen ve 33 şair, yazar ve aydının öldüğü katliamın perde arkasını Youtube kanalında anlattı. Nesin, Perinçek’e ciddi suçlamalarda bulunarak sorumluluk alabilecek karakterde olmadığını iddia etti.

“Hadi Perinçek, hesaplaşma yapalım”

Madımak olaylarını planlayan kişinin Doğru Perinçek olduğunu söyleyen Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin, “Hadi Perinçek bir Sivas Madımak hesaplaşması yapalım. Eğer cesaretin varsa.” dedi.

Yıllardır babası Aziz Nesin’in de anıldığı Sivas Olayları ile ilgili yazdığını belirten Ahmet Nesin “Perinçek hesap verebilecek mi? Sizce yaptıklarının sorumluluğunu alabilecek karaktere sahip mi?” diye sordu.

Perinçek’e suçlamalar!

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, katliamın yıl dönümünde dün kendisine ait twitter hesabından Madımak olayını kınayan twit seli paylaşmış, ancak sol kesimden çok sayıda saldırıya muhatap olmuştu.

Üç gün sonra 5 Temmuz günü Erzincan Kemaliye’nin Başbağlar köyünde 34 köylümüz kurşunlandı. Yüreğimizdeki kurşun hâlâ yüreğimizde. Madımak ve Başbağlar şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” diyen Perinçek, mesajında 5 Temmuz’da yaşanan Başbağlar katliamına da değinerek “Madımak ve Başbağlar kırımlarına verilecek yanıt, ABD emperyalizmine ve İsrail’e karşı, onların FETÖ ve PKK piyonlarına karşı sımsıkı birleşmektir. Vatan bütünlüğümüzü ve millî birliğimizi pekiştirmektir” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close