Tavır mı değiştirdi? Ali Babacan’dan şaşırtan açıklama!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan 17-25 Aralık operasyonlarıyla alakalı bir soruya “O dosyaların bir noktada tekrar incelenmesinde de bir fayda görürüm doğrusu” cevabını verdi.

Medyascope yayınında Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali BabacanErdoğan’ın erken seçim konusunda nasıl bir planı olduğunu düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya “Erken seçim olabilmesi için iki durumun olması gerekir. Devlet Bahçeli’nin desteğini çekmesi gerekir. Bir de sosyal, siyasal ve ekonomik şartların zorlaması gerekir” cevabını verdi.

“Tekrar incelenmesinde fayda görürüm!”

17-25 Aralık 2013 tarihlerinde yolsuzluk iddialarıyla gerçekleştirilen operasyonlar hakkındaki sorudu da cevaplandıran BabacanYargı ve polis teşkilatına nüfuz etmiş bir grubun belli dosyaları uzun zamanca bekleterek o günkü iktidara yönelik minik bir darbe teşebbüsüydü. Ancak o dosyaların bir noktada tekrar incelenmesinde de bir fayda görürüm doğrusu” ifadelerini kullandı. 2013’te 17-25 Aralık operasyonları patlak verdiğinde AK Parti hükümetinde bakanlık koltuğunda oturan Babacan’ın o dönem tepki vermediği operasyonlar için bu gün bu şekilde açıklama yapması ise ‘Tavır mı değiştirdi?’ sorusunu akıllara getirdi.

15 Temmuz açıklaması

Babacan, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen FETÖ’cü darbe girişimine ilişkin de “15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra Türkiye’de çok farklı bir ortam oluştu. ‘Allah’ın lütfu’ ifadesi bile kullanıldı, o ortam istismar edildi” dedi. DEVA Partisi lideri Babacan, “Darbeyi planlayan, teşebbüs eden kim varsa ağır cezalar almalı ki bir daha askeri darbeler gündeme gelmesin ama haksız yargılamalar da oldu ” diye konuştu. Babacan, sık sık Kanun Hükmündeki Kararnamelere yönelik eleştirileri ve gazetecilerin hapiste olduğu şeklindeki söylemleriyle biliniyor.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close