Erdoğan karşıtı twitleriyle bilinen Ragıp Ertuğrul’a Kültür Bakanlığında kritik görev

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve diğer hükümet yetkililerine karşıt twitleriyle bilinen Ragıp Ertuğrul, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Tiyatrolar Yardım Komisyonu'na seçildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, şaşırtan bir görevlendirme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetteki isimleri hedef alan Ragıp Ertuğrul ile Nihal Kuyumcu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un yönetimindeki Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Tiyatrolar Yardım Komisyonu’nda, adeta ödüllendirilir gibi görev aldı.

Yeniakit.com.tr’nin haberine göre; yapılan bu tercih, akıllara geçtiğimiz dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dindar insanlara hakaretler savuran bir tiyatrocu için yönetmelik değiştirilmesini getirdi.

Ferhan Şensoy’un cenaze töreninde, “70 yıldır bizi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ama biz inadına tiyatro yapıyoruz.” diyerek tepki çeken açıklamalara imza atan Cihat Tamer’in “İkinci Bahar” adlı oyununun da Özel Tiyatrolar Yardım Komisyonu tarafından desteklendiği ortaya çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, tüm bakanlara iftira atarak galiz ifadelerle hakaretler savuran Ragıp Ertuğrul ve Nihal Kuyumcu’nun  Özel Tiyatrolar Yardım Komisyonu’na nasıl ve ne amaçla seçildiği merak konusu oldu.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close