İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan Orhan Koloğlu mesajı

Orhan Koloğlu hakkında taziye mesajı yayımlayan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Koloğlu'nun Türk tarihçiliği ve medyası için önemine değindi.

Dün hayatını kaybeden Türkiye’nin önde gelen gazeteci ve tarihçilerinden Orhan Koloğlu hakkında İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bir mesaj yayımladı. İletişim Başkanı Altun, twitter hesabından yaptığı paylaşımda Koloğlu için başsağlığı ve yakınlarına sabır diledi.

Ülkesine hizmet etti

Düşünce dünyamızın önemli isimlerinden gazeteci, yazar ve tarihçi Orhan Koloğlu’nu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Türkiye’nin izniyle Bağımsız Libya’nın ilk Başbakanı olan Sadullah Koloğlu’nun oğlu olan Orhan Koloğlu, 91 yıllık ömrüne 90 kitap sığdırmış önemli bir aydınımızdı” diyen İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Bir dönem Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü görevini de üstlenen, yurt dışında birçok ülkede çeşitli ataşelik görevlerinde bulunan Orhan Koloğlu, aynı zamanda birçok devlet adamına danışmanlık göreviyle de ülkesine hizmet etmiştir” dedi.

Nice çalışmayı miras bıraktı!

Altun, mesajına şu ifadelerle devam etti:
“Geçmişimizi kalemiyle aydınlatan nice aydınımız gibi Orhan Koloğlu da fikirleriyle bilgi dünyamızı zenginleştirmiş, gelecek nesillere değerli tavsiyelerle dolu nice çalışmayı miras bırakmıştır. Orhan Koloğlu, ömrünün son zamanlarında dahi ülke meselelerini kendine dert edinmiş ve milli aydın kimliğiyle ülkemiz için fikri çalışmalarda bulunmayı ihmal etmemiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve basın camiamıza başsağlığı diliyorum.”

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close