Solcu besteciye hainlik suçlaması… ‘Şarap’ geçen sözleri böyle değiştirmiş!

Ünlü şarkıcı Özdemir Erdoğan, Halk tv’de yaptığı açıklamada “Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ı düşünürsem ben beste yapamam. Sanatçı kendini işine vermeli” dedi. Erdoğan ayrıca Topbaş döneminde verdiği bir İBB konserinde şarkıda geçen ‘şarap’ ifadesini ‘serap’ olarak eğiştirdiğini söyledi.

Müzik sektörünün tanınan ismi Özdemir Erdoğan, Halk TV’de Enver Aysever ile Ayrıntılar programına konuk oldu. Erdoğan programda dikkat çeken açıklamalar yaparken, sözleri özellikle sol kesimden büyük tepki çekti.

Türkiye’de bu yüzden dünya çapında besteci çıkmıyor!

Sanatçının görevinin toplumsal olaylara ilgi duymak yerine işini yapmak olduğunu belirten Erdoğan, aylardır hapiste olan Odatv’yi yöneten Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu için de “Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ı düşünürsem ben beste yapamam sanatçı kendini işine vermeli” değerlendirmesini yaptı. Enver Aysever’in buna karşı çıkması üzerine sözlerine devam eden Erdoğan, bu nedenle Türkiye’de dünya çapında bir bestecinin çıkmadığını söyledi. Özdemir Erdoğan’ın bu sözleri üzerine sosyal medyada bazı kullanıcılar Erdoğan’ı hainlikle suçladı.

Şarkının sözlerini değiştirmiş!

Açıklamalarıyla sosyal meydanın da gündemine oturan Erdoğan, Kadir Topbaş zamanında İBB’nin konserinde yaşadığı bir anısını da açıkladı.

Erdoğan, “Topbaş zamanı İBB’nin konserinde, Ramazan’da ‘Ağlama değmez hayat’ söyledik. Ama şarkının ikinci kısmında ‘Hayat şarap gibidir’ deniliyor. O anda fark edip ‘Hayat serap gibidir’ diye çevirdim” ifadelerini kullandı. Ancak Erdoğan’ın bu konuda herhangi bir baskı ile karşılaşmamasına rağmen AK Partili belediye yönetimini suçlayıcı şekilde bu olayı anlatması ilginç bulundu.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close