TÜBİTAK’tan koronavirüsün sosyoekonomik etkilerine 200 bin TL’lik destek!

TÜBİTAK, koronavirüs salgının sosyo-ekonomik hayata etkilerini araştıracak projeler için 200 bin Türk Lirası’na kadar kaynak aktarılacak.

Çin’in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan yeni tür koronavirüsle mücadele kapsamında tıbbî çalışmalara ağırlık veren Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), şimdi de pandeminin sosyo-ekonomik boyutuna eğiliyor. Bu kapsamda TÜBİTAK, koronavirüs salgının sosyo-ekonomik hayata etkilerini araştıracak projeler için 200 bin Türk Lirası’na kadar kaynak aktarılacak.

İşte ele alınacak başlıklar

Koronavirüsün pekçok alanda önemli değişimlere neden olması, değişimlerin bireysel, kurumsal, ekonomik ve toplumsal açıdan pek çok sonuç doğuracağı tahmin edilirken, TÜBİTAK bu tür durumlara erken hazırlanmak için yapılacak çalışmalarla ulusal yerel düzeyde kriz yönetimi, siyaset üzerindeki etkileri, eğitime ara verilmesinin sonuçları, kaygı korku stresin insanlar üzerinde etkisi gibi başlıklar ele alınacak.

Son başvuru 4 Mayıs

Araştırma sonunda; kısa, orta, uzun vadeli projeksiyon, öngörü ve analiz çalışmaları yapılacak.

20 Nisan pazartesi günü başlayacak başvurular için son başvuru tarihi 4 Mayıs 2020 pazartesi. Projelerin çalışılma süresi ise azami 6 ay olarak belirlendi.

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close