“ABD dayatacak” diyen Abdullah Ağar’dan flaş uyarı! “Bedeli ağır olur!”

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar: “Bu örgütün Türkiye ile ilgili istikrarsızlaştırıcı, yıkıcı, bölücü akımdan kaçamayız bununla mücadele etmek lazım. ABD bunu bize dayatabilir.”

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, son günlerde ulusal basında yer alan PKK-PYD kavgasının bir tuzak olabileceğini ve yetkililerin buna dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Haber Global yayınında konuşan Abdullah Ağar, algı operasyonuna dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek “Kandil ile YPG arasında itilaf olduğu yönünde haberler var. Bu haberler Türkiye’ye karşı tuzak olabilir” dedi.

ABD bunu bize dayatabilir!

Ağar, yaptığı açıklamada ABD’nin Türkiye’ye PKK ile alakalı dayatmalarda bulunacağını ifade ederek “PKK’yı YPG’den ayırma yönündeki algı oluşturan haberlere dikkat edilmesi lazım. Gerek Türkiye gerekse ABD açısından PKK terör örgütüdür. Oradaki böyle yapıları Türkiye’ye kabul ettirmek istiyorlar. Ortada bir tuzak var. Türkiye’nin bu tuzağa düşmemesi lazım. Eli kanlı grupları meşrulaştırma çabasındalar. Bu örgütün Türkiye ile ilgili istikrarsızlaştırıcı, yıkıcı, bölücü akımdan kaçamayız bununla mücadele etmek lazım. ABD bunu bize dayatabilir. Bedeli ağır olabilir, dizimizi dövmek zorunda kalabiliriz. Kesinlikle dikkat etmek lazım” değerlendirmesinde bulundu.

Örgütteki bölünme iddiaları

Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan haberlerde terör örgütünün merkez üssü Kandil ile örgütün Suriye kolu YPG arasında kriz çıktığı iddiaları gündeme gelmişti. Haberlere göre; Kandil, örgüt lehine terör faaliyetlerinde bulunmak üzere Suriye’ye gönderdiği terörist Mazlum Kobani’den rahatsız. İddialara göre, Kandil’de bulunan Bahoz Erdal’ın yaralanması üzerine örgütün kontrolü Kobani’ye geçti. Kobani’deki örgüt yönetimi ABD ile yakınlaşınca PKK’nın kontrolünden çıktı. Kobani’nin en son ABD ile yaptığı petrol anlaşması PKK’nın Irak ve Suriye kanadı arasındaki çatışmayı ayyuka çıkardı. Kandil’in Washington yönetimi ile imzalanan anlaşmadan da rahatsız olduğu dile getiriliyor.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close