CHP’li Aytuğ Atıcı: CHP, HDP ile ittifak yapabilir

CHP'de genel başkanlık için adaylığını açıklayan Aytuğ Atıcı, CHP ile HDP'nin ittifakını savundu. VP lideri Perinçek, Atıcı'ya tepki gösterdi.

Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz‘ın sunduğu Türkiye’nin Nabzı programında HDP ile ittifak tartışmaları konuşuldu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile eski CHP milletvekili Aytuğ Atıcı arasında dikkat çeken bir diyalog yaşandı. Atıcı, HDP ittifakına destek verdi.

İttifaktan doğal ne olabilir?

Tartışmada Vatan Partisi (VP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhur İttifakı’nın genişlemesi, CHP’nin de içinde olması gerektiğini söyledi. “CHP o zaman HDP ve FETÖ’den kopartılmış olur” diyen Perinçek’e Atıcı şöyle yanıt verdi:

Şöyle, CHP iktidara gelmeli ki HDP’den koparılsın gibi bir yaklaşım akılla bağdaşan bir yaklaşım değildir. CHP elbette iktidara gelecektir. HDP’den de kopmayacaktır, HDP seçmeninden de kopmayacaktır, İyi Parti’den de kopmayacaktır, AKP seçmeninden de kopmayacaktır. Bütün seçmenin elini tutan, bütün seçmenlere el uzatabilen tek partidir. CHP yasal bir parti olan HDP ile gerekirse ittifak da yapabilir. Bundan daha doğal ne olabilir. Bundan daha doğal ne olabilir.

“HDP’ye oy verince kötü!”

Konuşmasında bahsettiğinin HDP seçmeni olmadığını söyleyen  Doğu Perinçek HDP kapatıldığında Doğu-Güneydoğu’daki seçmenin rahatlayacağını söyledi.

Bunun üzerine Atıcı  Çok tehlikeli bir yaklaşım. Orada yaşayan insanlar Ak Parti’ye oy verirken iyi Vatan Partisi’ne oy verirken başımın üstü, CHP’ye oy verirken iyi ama HDP’ye oy verince kötü. Eğer oradaki halka saygı duyuyor iseniz onların seçtiklerine de saygı duyacaksınız. O seçilmiş insanlar suç işleme özgürlüğüne sahip değiller. Suça karışanlar için devlet gereğini yapar, suç işlemeyen HDP yöneticilerinin aynı diğer milletvekilleri için olduğu gibi başımızın üstünde yeri var. Millet kimi seçiyorsa baş tacı edeceğiz, suç işliyorsa gereğini yapacağız” diye konuştu.

Perinçek sert çıktı!

Perinçek ise Atıcı’nın bu sözlerine “Hayır efendim, HDP ile el ele verilmez. PKK ile el ele verilmez. HDP’ye oy veren Doğu ve Güneydoğu’daki aynı şekilde İstanbul ve İzmir’deki vatandaşlarımız da yanlış yapmaktadır. Bölücü bir partiye, terör yapan bir partiye oy vermekle yanlış yapmaktadır. Onlara yanlış yaptıklarını söyleyeceğiz ki o vatandaşları düzeltelim, kazanalım” ifadeleriyle cevap verdi.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close