Kılıçdaroğlu’na ‘şaşkın’ diyen eski CHP’li: Kılıçdaroğlu kendi çalıp kendi oynuyor!

Yenilik Partisi Lideri Öztürk Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı: Kılıçdaroğlu kendine güvenip çıkıp yarışmıyor. Sürekli oyun üzerine oyun çeviriyor. Milletle dalga geçiyor. Ne yaptığını bilmeyen bir şaşkın.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettikten sonra geçtiğimiz günlerde Yenilik Partisi’ni kuran Öztürk Yılmaz, CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CHP ve Millet İttifakı’nın 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayının Abdullah Gül olacağı iddialarını değerlendiren Öztürk Yılmaz, Kılıçdaroğlu için “Kendi çalıp kendi oynuyor” yorumunu yaptı.

“Sevilmiyor ama vazgeçilemiyor”

Yeni Akit youtube yayınında Mehmet Özmen’in sorularını cevaplayan Yılmaz, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını nasıl değerlendirdiği şeklindeki soruya “Kılıçdaroğlu kendine güvenip çıkıp yarışmıyor. Sürekli oyun üzerine oyun çeviriyor. Milletle dalga geçiyor. Ne yaptığını bilmeyen bir şaşkın. Abdullah Gül kim oluyor da aday oluyor. CHP tabanı onu istiyor mu bunu sormuyor. Tamamen kendi çalıp kendi oynuyor. Abdullah Gül sevilmiyor ve kimse ondan korkmuyor ama yine de ondan vazgeçmiyorlar. Üst akıl onu oraya getiren güçler ne derse onu yapıyorlar” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu “Abdullah Gül’den neden korkuyorlar” demişti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda “Peki, aklınızdan cumhurbaşkanı adayı olarak hiç Abdullah Gül geçti mi?” sorusuna, “Şöyle ifade edeyim: Bize gelen böyle bir şey yok. Nereden çıktı ben de bilmiyorum. Abdullah Gül, isterse cumhurbaşkanı adayı olabilir tabii. Kalkıp, ‘Olamazsın’ diyemeyiz ki…” cevabını vermişti.
Ardından “Tabii olabilir de sizin partinizden olur mu?” sorusunun yöneltildiği Kılıçdaroğlu, “Bu konuda bize gelen hiçbir şey yok. Olmayan bir konuda bir düşünce beyan etmemizin mantığı yok. Soru şu: Abdullah Gül’den neden bu kadar korkuyorlar?” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close