Mahmut Ustaosmanoğlu hastaneye kaldırıldı

İsmailağa Cemaatinin Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, yaşlılığa bağlı sebeplerle hastaneye kaldırıldı.

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, yaşlılığa bağlı sebeplerle hastaneye kaldırıldı. Ustaosmanoğlu’nun geride kalan bir haftadır hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.

Vakıftan açıklama yapıldı

Müceddid Mahmud Efendi Vakfı‘ndan yapılan açıklamada “Efendi Hazretlerimiz, kendisinde bulunan eskiye dayalı rahatsızlıklarından sebep hastanede olduğu doğrudur. Fakat gereksiz paylaşımlar yaparak insanları telaşa sürüklemek doğru değildir. Dua etmek en iyi ve doğru yoldur” denildi.

1996’da emekli oldu

1929 yılında Trabzon’da doğan Mahmut Ustaosmanoğlu, gençliğinde etraftaki köylerin hocalarından ders aldı. 16 yaşında icazet alan Ustaosmanoğlu, icazetinden sonra köyünde ders vermeye başladı. Genç yaşında, yetiştirmiş olduğu talebelerine icazet verdi. 16 yaşında evlenen Ustaosmanoğlu, 1952 yılında şeyhi Ali Haydar Efendi ile tanıştı. Askerlik dönüşünde Ali Haydar efendi tarafından İsmailağa Camii’nde imamlık yapması üzerine davet aldı. 1954 yılında İsmailağa Camii’nde imamlık görevine başlayan Ustaosmanoğlu, bu görevini 1996 yılında emekli olana kadar sürdürdü.

Mahmut Ustaosmanoğlu, kamuoyunda Mahmut Efendi olarak biliniyor. İstanbul’un Fatih ilçesindeki Çarşamba semti de cemaat mensuplarının yoğunluklu olarak yaşadığı bir yer olarak tanınıyor. 

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close